Ik weet nu: wie is Ayaan

Door Jolijn Creutzberg, Founder & Laura Stal, Marketeer

Aldus Ayaan, afgelopen woensdag, een dag na de diplomering. En eigenlijk heeft een blog dan niet veel meer woorden nodig dan deze. Want hier gaat het om. Ayaan, die toen ze bij ons kwam van alles van zichzelf 'moest', en van alles van anderen moest 'vinden', die Ayaan weet nu, na Vanhulley, wie zij is. Ze liep nog geen honderd meter, en fietst nu zonder problemen, heeft zelfs haar rijbewijs gehaald. En begon ze destijds als een soort 'bezighouden' bij Vanhulley: nu heeft ze zich opgegeven voor de mbo 2 opleiding Dienstverlening Breed. En gaat ze dus gewoon nog twee jaar naar school, naast haar alleenstaande moederschap van jonge kinderen. En zo kan ik wel doorgaan. Bij elke vrouw die ik afgelopen dinsdag toesprak is wel iets te vertellen. De dochter van Rabi plaatste op Instagram onder een foto van haar moeder op een beurs "My mother, a business woman". Trots op haar moeder. Het zoontje van Shamso, die een keer meekwam naar het atelier op een margedag, en nu graag directeur wil worden. Farzane die even echt de weg op mocht als vrachtwagenchauffeur, haar grote droom. Kleine signalen van in potentie grote vrouwen, die allemaal het afgelopen jaar met vallen en opstaan aan zichzelf gewerkt hebben, en enorme stappen hebben gezet. Het klinkt allemaal super-soft, ik weet het, maar zo'n diplomauitreiking laat mij, en met mij alle aanwezigen, zo overduidelijk zien wat wij als Vanhulley leveren. We werken er allemaal snoeihard aan, en er valt nog heel veel te verbeteren, maar dit met die vrouwen, dat doen we echt heel heel erg goed. En dat moeten we blijven doen. Want wat word je daar blij van. Dat iemand zegt: 'ik weet nu wie ik ben, dank je wel'. De prachtige foto's spreken verder voor zich.

Feest = cadeautjes

Veel van de vrouwen zijn bij Vanhulley gestart zonder enige kennis van naaien. Die vaardigheden hebben ze door het gewoon te doen in de vingers gekregen, iets waar we heel trots op zijn. En zij ook. Van velen is het naaien en daarmee het maken van (eigen) kleding een hobby geworden. Het vooruitzicht dat ze na hun tijd bij Vanhulley daar niet meer mee aan de slag zouden kunnen vonden we jammer. Zo jammer dat we zijn gaan nadenken over de mogelijkheid om alle vrouwen een naaimachine cadeau te doen. Het liefst tijdens de certificering en daarmee de afsluiting van hun tijd hier. Oprah Winfrey-stijl. 

Dat had echter wat voeten in de aarde, want waar haal je tien naaimachines vandaan? We hadden er een paar op voorraad, maar helaas niet genoeg voor iedereen. Via een Groningse Facebookgroep plaatsten we een oproepje: 'Heb je een naaimachine waar je niet meer naar omkijkt en wil je deze doneren? Denk dan aan ons!' en, met succes! De reacties stroomden binnen, met als toppunt een uitzending op radio RTV Noord (hier te beluisteren vanaf 20:00). 

Het resultaat? Niet alleen boxers maar ook naaimachines met een mooi verhaal. Een oude die van oma geweest is. Via Noorderpoort. Vanuit Engeland meeverhuisd naar Nederland maar daarna toch vooral gebruikt als stofvanger op zolder. Of, na een rondleiding door het atelier zo enthousiast dat de gulle gever verder voor ons op zoek ging er later nog eentje kwam brengen. Zó tof! Oh, en de reactie van de vrouwen? Die kon niet beter! ;) 

 Groepsfoto-vanhulleyIMG-20190708-WA0012

Deel dit bericht

Kopiëer de link, of stuur het bericht rechtstreeks via e-mail of WhatsApp.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws over ons!

Lieve Vanhulleybezoeker, in verband met de (onwijze hoeveelheden) mondkapjes die we dagelijks met veel liefde produceren, hebben we besloten de productie van boxershorts tijdelijk stop te zetten! Wil je op de hoogte blijven wanneer we de productie weer oppakken, schrijf je dan in voor nieuwsbrief , dan weet je het als eerste! Veel liefs, en blijf gezond! <3