Instructie & wasvoorschrift mondkapjes

Dit mondkapje is bedoeld om jezelf te beschermen tegen vuil en stof, en functioneert (zeer beperkt) tegen het besmetten van anderen door jezelf. Het beschermt uitdrukkelijk niet tegen virussen zoals Corona. Zorg dus dat je sowieso 1,5 meter afstand houdt.
Het mondkapje is gemaakt van 100% nieuwe katoen en in het atelier van Vanhulley met een stoomstrijkijzer behandeld, maar niet gesteriliseerd. Het mondkapje kan hergebruikt worden door het te wassen op maximaal 90 graden (liefst niet de eerste keer i.v.m. krimp).

Instructie mondkapje

  1. Pak het mondkapje vast bij het elastiek. Zorg ervoor dat je de bovenkant van het mondkapje voor je hebt (dat is waar het elastiek gelijk loopt aan het mondkapje - Zie foto 1).
  2. Plaats het mondkapje over kin en neus. Bevestig het elastiek achter je oren (het mondkapje maak je eventueel strakker door een knoopje in het elastiek te maken).
  3. Trek de onderkant van het masker over je kin, zodat je de plooien uittrekt.
  4. De onderzijde van het masker is open, hierin is eventueel nog een extra beschermende laag in te voegen, 10x15 cm. Daarvoor wordt keukenpapier, stofzuigerzakmateriaal, en polypropyleen of Trevira gebruikt.

Wasvoorschrift voor desinfectie van het mondkapje:
• 60 graden met wasmiddel in wasmachine (niet op 40 graden! Zie ook foto 2).
of
• natmaken onder de kraan, uitwringen, op een bord of glazen schaal in magnetron tot het helemaal droog is (ca. 3 minuten op 600 watt). Let erop dat het elastiek niet in contact komt met het metaal van de magnetron! Dan kan het elastiek namelijk smelten. Niet meer dan 1 kapje gelijktijdig.

mondkapjeellaWasinstructie

Lieve Vanhulleybezoeker, in verband met de (onwijze hoeveelheden) mondkapjes die we dagelijks met veel liefde produceren, hebben we besloten de productie van boxershorts tijdelijk stop te zetten! Wil je op de hoogte blijven wanneer we de productie weer oppakken, schrijf je dan in voor nieuwsbrief , dan weet je het als eerste! Veel liefs, en blijf gezond! <3