VANHULLEY + AHREND & GISPEN
Vanhulley Ahrend Gispen tassen upcycling
relatiegeschenken in een luxe jasje

Bij Vanhulley maken we veel moois. Persoonlijke doelen, herinneringen en, je zou het bijna vergeten: producten van oud of resttextiel. 😉 Sommige van deze producten en samenwerkingen zijn zó uniek, dat ze extra uitlichting verdienen. Zoals de bijzondere partnership met Koninklijke Ahrend. Wat voor hen resulteerde in een opgeruimde stoffeerderij én sprankelende relatiegeschenken. En, voor ons leverde het de allereerste kerstcollectie ooit op.

Even voorstellen 📣

Voor deze klantcase spraken we met Dionne Ewen, Manager Corporate Social Responisibility bij Koninklijke Ahrend. Onder dit moederbedrijf vallen de merken Ahrend, Gispen en Presikhaaf Schoolmeubelen. Zij ontwikkelen de meest prachtige kantoor- en designmeubelen, gericht op de perfecte werk- en woonomgeving. Dionne gaat binnen haar functie specifiek over sociaal-, duurzaam en circulair ondernemen.

Koninklijke Ahrend maakt net als Vanhulley zoveel mogelijk gebruik van oud materiaal om nieuwe producten te maken. Ook zij geloven in een inclusieve economie, waar iedereen mee kan doen. Waar Vanhulley een jaar lang vrouwen met migratieachtergrond begeleidt richting (financiële) onafhankelijkheid, bestaat bij Koninklijke Ahrend 10% van het wereldwijde personeelsbestand uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

“De Vanhulley-manier past bij onze circulaire visie en het is ook nog eens een mooie manier om onze gezamenlijke maatschappelijke missie te ondersteunen”.

Optuigen van de samenwerking 🎄

Onze vrouwen hebben in het verleden producten gemaakt voor een project van Gispen, waarbij ze oude bedrijfskleding tot lappen vermaakten. Deze werden vervolgens door mede social enterprise Joustra Stoelverzorgers gebruikt om poefen mee te bekleden. Dat deed het (kerst)balletje rollen.

“In 2022 hebben wij onze eigen stoffeerderij verplaatst. Tijdens deze verhuizing kwamen we resten meubelstof tegen die voor ons niet meer bruikbaar waren, maar tegelijkertijd van heel goede kwaliteit. Zonde dus om dit af te voeren als afval. Wij zijn daarom op zoek gegaan naar een partij die onze stoffen kon gebruiken om producten van te maken. Zo kwamen we weer bij Vanhulley uit.”

Vervolgens zijn we met z’n allen om tafel gegaan voor een flinke brainstormsessie. Hieruit is een aantal producten naar voren gekomen die Ahrend direct in gebruik kon nemen. Zoals iets voor in het kerstpakket (wat dit precies is, blijft nog even geheim 🎅), relatiegeschenken en laptoptassen voor collega’s.

“Vanhulley heeft zulke mooie ontwerpen gemaakt van onze stoffen – iedereen binnen ons bedrijf werd er helemaal enthousiast van!”

Recycling vs. upcycling ♻️

“Al het snijverlies uit onze productie wordt ingezameld voor recycling. Dit is nu op zo’n niveau, dat we de kringloop van dit materiaal willen sluiten door het te hergebruiken. Voor het snijverlies werken samen met partners die hier akoestisch materiaal en vilt van maken. Wat wij weer toepassen in onze eigen producten.”

Het textiel dat wij van Ahrend hebben ontvangen, bestaat uit hoogwaardige meubelstoffen. De kwaliteit is dusdanig goed dat het door ons direct verwerkt kan worden tot nieuwe producten. Niet recyclen, maar upcyclen dus. Het materiaal lag bij hen al langere tijd op voorraad, en bevat soorten en kleuren die niet vaak worden aangevraagd.

“Zodoende lagen deze resten textiel bij ons te ‘verstoffen’. Dus wilden we hier een partner voor zoeken die deze stoffen kon gebruiken om er nieuwe producten van te maken.”

Exclusief & feestelijk 🌟

We hebben dusdanig veel materiaal van Ahrend gekregen, dat we ook voor andere bedrijven aan de slag kunnen met deze prachtige stoffen! De hoe en wat, hoefden we niet lang over na te denken..

Door deze fijne samenwerking kunnen we tijdelijk een nieuwe lijn aanbieden: de kerstcollectie 2022. Daarmee gaat een langlopende wens van ons in vervulling. Voor het eerst kunnen we met organisaties die graag met ons samen zouden werken, maar niet zelf over resttextiel beschikken, toch aan de slag!

We hebben dankzij deze materialen een nieuwe lijn met relatiegeschenken kunnen samenstellen met een luxe uitstraling. Nu iedereen op zoek is naar een duurzaam, maar ook sociaal verantwoord relatiegeschenk of kerstpakket hebben we iets extra unieks te bieden.

Nieuwsgierig geworden naar onze kerstcatalogus? Je bekijkt ‘m hier.
De originele kerstcollectie bestaat uit:

Afsluitend: een win-win-win-situatie 🏆

“Vanhulley heeft creatieve collega’s die snel schakelen en in mogelijkheden denken. Er zijn zulke mooie ontwerpen gemaakt met onze meubelstoffen. Het is zó enorm zonde om textiel weg te gooien en er van uit te gaan dat het goed gerecycled wordt, terwijl dit in de praktijk lang niet altijd het geval is.”

“Wij geloven er echt in dat wij de waarde van materialen zo hoog mogelijk moeten houden en dat recycling de laatste optie is. De Vanhulley manier past veel beter bij textiel dat kwalitatief goed is en het is ook nog eens een mooie manier om de maatschappelijke missie te ondersteunen. Win-win-win dus.”

Bekijk ook:

Vacature trajectbegeleider
Privé: VERVULD! Vacature trajectbegeleider

Aan de slag bij Vanhulley? - Tijdelijke vacature voor trajectbegeleider i.v.m. zwangerschapsverlof - Solliciteer uiterlijk do 24 november!

kerstcollectie Vanhulley
Kerstcollectie 2022

Duurzaam kerstpakket & luxe kerstcadeaus voor jouw personeel, exclusieve relatiegeschenken en eco kerstgeschenken - Kerstcollectie Vanhulley