Het traject
Vanhulley Het traject
Het Vanhulley-traject

Het Vanhulley-traject is een eenjarig leer-werktraject voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die afstand kan meerdere oorzaken hebben. Bijvoorbeeld omdat je geëmigreerd bent, je de Nederlandse taal (nog) niet zo goed spreekt, (nog) geen opleiding hebt afgerond of bijvoorbeeld een (licht verstandelijke) beperking hebt. Bij Vanhulley zien we geen beperkingen. We zien en denken alleen maar in kansen! Ons eenjarige programma bestaat uit twee onderdelen: een leer- en werktraject. Dat betekent dat je gaat leren, een studie volgt en werkervaring opdoet in ons naaiatelier. Ons traject wordt bekostigd door de gemeente. Wanneer je bij Vanhulley begint, krijg je een nieuw contactpersoon en een trajectbegeleider. Met haar heb je eerst een kennismakingsgesprek. Daarna heb je een intakegesprek met je nieuwe contactpersoon. 

Kom bij ons proefdraaien

Wat je bereikt

Vanhulley is echt iets voor jou wanneer je in Groningen of Goirle woont, je in een jaar tijd een verschil wil maken en persoonlijk veel stappen wil zetten. Na een jaar Vanhulley heb je:

 • je Nederlands verbeterd; 
 • een mbo-opleiding niveau 1 in je bezit;
 • nieuwe sociale contacten gemaakt;
 • werkervaring opgedaan;
 • veel meer kennis over wie je bent, wat je leuk vindt, waar je goed in bent én naai-ervaring.

Wat wij van jou nodig hebben

De voorwaarden om mee te doen aan het Vanhulley-traject zijn:

 • Je bent (bijna) ingeburgerd.
 • Je Nederlands is (bijna) van A2 niveau.
 • Je hebt een uitkering van de gemeente.
 • Je bent boven de 18.
 • Je woont in de gemeente Groningen of Goirle (buiten de gemeente is ook mogelijk, maar in overleg met je contactpersoon).

Hoe jouw traject eruitziet

Het Vanhulley-traject bestaat uit:  

 • 16 uur werken* in het atelier voor werkervaring als stage;
 • 1 woensdagochtend les talentontwikkeling;
 • 1 dagdeel voor scholing aan het Noorderpoort of Nederlandse taalles bij bijvoorbeeld een taalhuis;
 • 1 uur per week afspreken met je Praatmaatje.

*Je mag je 16 uur per week zelf indelen. Zo mag je in blokuren van 4 tot 8 uur werken. Van 9:00 tot 13:00, 13:00 tot 17:00 of de hele dag van 9:00 tot 17:00. Daarbij kun je werken op maandag, dinsdag, woensdagmiddag of donderdag. Op woensdagochtend en vrijdag heb je les. 

Opleiding en coaching

Je gaat een dag naar het Noorderpoort college. De studie die je gaat volgen is de opleiding Assistent Dienstverlening en Zorg. Hiermee kun je bijvoorbeeld aan de slag in de zorg, uiterlijke verzorging of facilitaire dienstverlening. De opleiding biedt een basis. Na het eerste jaar kun je dus nog alle kanten op en kun je verder met een opleiding voor niveau 2, 3 of 4. De vakken die je tijdens de opleiding krijgt, zijn: Nederlands, rekenen, loopbaan oriëntatie en burgerschap en vakleer (ook wel onderhoud en schoonmaak).

Talentontwikkeling

Je volgt een ochtend per week een les talentontwikkeling bij Vanhulley. Deze les hoort niet bij de opleiding aan het Noorderpoort, maar is wel een verplicht onderdeel van het leer-werktraject. Tijdens de les doen we oefeningen om je zelfredzaamheid te vergroten en hebben we als doel dat jij jezelf, je kwaliteiten, ambities en dromen leert kennen. Ook besteden we tijdens de les aandacht aan studievaardigheden en volg je gedurende het jaar workshops en netwerkgesprekken. 

Coaching door trajectbegeleider

Wanneer je bij Vanhulley komt werken, word je gedurende het hele jaar gecoacht en begeleid door je trajectbegeleider. Met haar heb je ook een intakegesprek, individuele voortgangsgesprekken en gesprekken met de re-integratiecoach, aan wie je wordt gekoppeld. Zo word je zo goed mogelijk begeleid tijdens je Vanhulley-traject. Wanneer je problemen hebt op het gebied van je opleiding, werk of persoonlijk staat je trajectbegeleider altijd voor je klaar en kun je bij haar terecht voor een gesprek.

Persoonlijke ervaringen

In deze serie vertellen onze vrouwen over hun ervaring bij Vanhulley. Wat hebben ze in die tijd geleerd en waar staan ze nu?

Lees de verhalen hier
Vanhulley atelier en vrouwen

Kom een keertje proberen!

Benieuwd naar hoe het is om bij Vanhulley te leren en te werken? Kom een (halve) dag proefdraaien!

Proefdraaien