Onze aanpak
Vanhulley De aanpak
Waar we voor staan

Vanhulley biedt een werk-leertraject voor vrouwen in Groningen en Goirle. Niet zomaar vrouwen, maar vrouwen die dolgraag een kans willen om serieuze stappen te zetten richting een betere toekomst. Een toekomst waarin zij zoveel mogelijk zelfstandig en financieel onafhankelijk zijn, een goed rolmodel voor hun kinderen zijn en over een sociaal netwerk beschikken waarmee zij zich ook verbonden en onderdeel van de gemeenschap voelen.

Onze kernwaarden: lef, plezier en eigen

Een jaar lang aan de slag en aan jezelf werken, vergt lef. Onze vrouwen doen het, elk jaar weer. Het oude of overbodige textiel dat ze met plezier vermaken kan als nieuw product weer jaren mee. Ieder product dat ons Vanhulley-atelier dankzij hen verlaat, is daarom uniek en eigen. En klaar voor de toekomst, net als zij.

Hoe het werkt: inclusief en circulair

Inclusief

Bij Vanhulley komen vrouwen die vaak al langere tijd aan de zijlijn staan, zich niet onderdeel van de maatschappij voelen en wel graag mee willen doen. Om verschillende en uiteenlopende redenen is het hun niet gelukt om een vakdiploma te halen of zelfstandig aan het werk te komen. Vanhulley biedt deze vrouwen een schakeltraject van een jaar tussen bank en baan. Tijdens dit jaar leren zij hoe het is om weer mee te doen. Ze bouwen zelfvertrouwen en eigenwaarde op, leren een vak op school en maken mooie producten. Maar ze leren vooral dat zij waardevol zijn voor de gemeenschap en daar allemaal iets aan toe te voegen hebben.

De kracht van het schakeltraject? Vanhulley is een echt bedrijf met echte producten en echte klanten. We simuleren dus niet een werkplaats, maar bieden waar nodig waardevolle en praktische ondersteuning en jobcoaching voor een betere toekomst. In samenwerking met de gemeente Groningen en ROC Noorderpoort zijn de vrouwen bij Vanhulley vanaf dag één bezig om concrete stappen te zetten richting die toekomst. Ze werken 16 uur per week in het atelier en krijgen 1,5 dag per week les aan het Noorderpoort om een mbo-diploma niveau 1 te halen waarmee ze een betere kans op de arbeidsmarkt hebben of kunnen doorstromen naar een reguliere mbo-opleiding. 

Met hun tijd bij Vanhulley leggen de vrouwen een basis. Daarna gaan ze verder met het bewandelen van hun eigen pad. Dat pad kan een vervolgopleiding zijn, een betaalde baan, ondernemerschap of vrijwilligerswerk. Daarnaast bieden we ook Vanhulley Zowerkthet. Een programma waarin we lokale bedrijven vragen onze vrouwen een dag(deel) mee te laten lopen bij en van de ondersteunende diensten binnen je bedrijf. Daarmee wordt ervoor gezorgd dat hun zogeheten ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ kleiner wordt. 

Wat onze vrouwen na Vanhulley ook gaan doen, op de bank zitten is er niet meer bij!

Circulair

Elke Vanhulley is met liefde en lef gemaakt. En dus niet alleen van jou, maar ook een beetje van de vrouwen. Een beetje van hullie dus. We maken ze in ons naaiatelier in Groningen. Daar veranderen onze vrouwen oude werkkleding en ander resttextiel in fantastische producten. Rugzakken, tablethoezen, totebags, zitzakken – you name it! Ondertussen werken ze zelf ook aan een nieuwe leven en volgen ze een opleiding om daarna hun dromen te volgen. 

En daarmee hebben de vrouwen niet alleen een positieve impact op hun leven, maar ook op de wereld. Wist je dat in Nederland elk jaar 174 kiloton textiel via het restafval wordt weggegooid? Zonde. Maar wat kun je anders doen met die overgebleven polo’s met dat oude bedrijfslogo, afgedragen werkbroeken of gescheurde banners? Wij weten het wel! Er een Vanhulley van maken. Zo kan het product weer jaren mee en geef je oud textiel een nieuw leven. Bovendien bespaar je ook nog eens water en CO2. Zo besparen overhemden die we in boxershorts hebben veranderd al zo’n 560 liter water en 700 gram CO2! Need we say more?

In onze kleurrijke ateliers maken we producten van jouw oude bedrijfskleding, -banners, -gordijnen of -vlaggen. Dat doen we al sinds 2012. Oftewel: upcyclen zit in ons DNA! Op onze website zie je producten die we tot nu toe het meest hebben gemaakt. Van kleine sleutelhangers tot reistassen, allemaal met een origineel Vanhulley-accent. Bij elk product vind je een richtprijs. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van de oplage, van het materiaal dat je aanlevert en het wel of niet toevoegen van een logo. En heb je zelf een fantastisch idee voor je oude textiel of reststoffen, dan denken we graag met je mee. Bij ons is alles mogelijk. Maatwerk noemen we dat. 

Wil je meer informatie?

Emilie vertelt je graag alles over wat we maken en Elza over het leer- en werktraject!

Klik hier!
Vanhulley vrouwen atelier en school

wat we maken

Boxer Vrouw Vanhulley  29,50
Boxershort vrouw
Boxer Man Vanhulley  29,50
Boxershort man
Pyamabroekje Vanhulley  29,50
My First Vanhulley
Laptophoes Vanhulley  27,95
Laptophoes
Rugtas Vanhulley  69,95
Rugtas
Zitzak Vanhulley  0,00
Zitzak
Bloem- en pennenbakje Vanhulley  6,95
Bloembakje / pennenbakje

Bekijk ook

Vanhulley Het ontstaan van
Het ontstaan van Vanhulley

Het idee voor Vanhulley ontstond in 2012. De man van founder Jolijn Creutzberg had een favoriete overhemd dat was versleten.. En zo werd de boxershort geboren!

Vanhulley wie wij zijn
Wie wij zijn

Wie Vanhulley zijn? Vrouwen, vrijwilligers, stagiairs, raad van advies, soroptimaatjes en de harde kern. Leer de medewerkers hier kennen!