BAM Bouw en Vastgoed
Vanhulley BAM case
Werkkleding weggooien? Nee!

De BAM is een Nederlands bouwconcern, dat wereldwijd opereert in specifieke markten. Het bedrijf ontwikkelt, bouwt en onderhoudt projecten op het gebied van wonen, werken, transport en recreatie. Daarnaast is de BAM is een van de weinige grote bedrijven die wetenschappelijk onderbouwde doelen (‘science-based targets’) hebben gesteld om de CO2-voetafdruk van de eigen activiteiten in 2030 met 50 procent te verminderen ten opzichte van 2015.

De BAM is natuurlijk een enorm bedrijf met veel medewerkers. De meeste medewerkers lopen in de werkkleding van het bedrijf. Maar, wat gebeurt er na jarenlang intensief gebruik met deze bedrijfskleding?

Een monteur die werkkleding van de BAM droeg, gooide deze voorheen weg wanneer de werkkleding beschadigd of aan vervanging toe was. En, bij zo’n enorm bedrijf verslijt er nogal eens wat. Alletta Schreuder, KAM specialist bij BAM Bouw en Vastgoed Nederland, volgt Vanhulley al vanaf het begin: ‘Ik zag een artikel in een tijdschrift over het inleveren van een overhemd. Daar maakte Vanhulley vervolgens een boxershort van’. - Schreuder Snel daarop volgde het eerste contact!

Pitch Perfect

In 2018 hebben Jolijn Creutzberg en Ella van der Heide met veel trots hun eerste B2B-ideeën gedeeld bij BAM Bouw en Techniek in Groningen. De medewerkers van de BAM vonden onze sociale missie en duurzame oplossingen goed aansluiten bij hun visie. Nu inmiddels bijna 3 jaar later zijn deze initiatieven flink verder gegroeid.

Spectaculair circulair!

Bij de BAM werken ze hard aan het circulair maken van het bedrijf. Dit onderschrijven ze door een circulaire cadeau-webwinkel en een circulaire ontvangsthal op te zetten, waar Vanhulley ook aan heeft meegewerkt. Zo zijn voor (onder andere) in de ontvangsthal oude bankjes voorzien van nieuwe bekleding, gemaakt van de oude werkkleding van de BAM zelf.

Daarnaast is er zoals genoemd een circulaire cadeau-webwinkel opgericht. In deze webwinkel zijn kraamcadeau’s en relatiegeschenken op aanvraag verkrijgbaar voor medewerkers van de BAM, door Vanhulley gemaakt van oude werkkleding. Alle artikelen maken we met een gezamenlijk stip aan de horizon: ‘Het verminderen van de afvalberg. De combinatie van hergebruikt en duurzame doelen.’ – Schreuder

Betrokken, enthousiaste fanatiekelingen

Alles wordt natuurlijk gemaakt in overleg, zo ontstaan er mooie circulaire artikelen waar beide bedrijven 100% achter staan. Toen de BAM gevraagd werd hoe ze Vanhulley zouden omschrijven, was het antwoord ‘betrokken en enthousiaste fanatiekelingen’. – Schreuder

Het begon als een lokaal initiatief, maar het initiatief wordt inmiddels landelijk uitgerold. De combinatie duurzaam, sociaal en natuurlijk prachtige nieuwe producten is voor beide partijen een win-win-win situatie!

Dus…. BAM! Gaan we nog een keer wat samen doen?

‘Dat hoop ik wel!’ – Schreuder

Benieuwd wat we met jouw bedrijfskleding kunnen? Neem contact op met Ella via ella@vanhulley.nl of 06 28 33 38 35

Bekijk ook

Sporttas Vanhulley
Vanhulley + Renewi

Spottassen, vlaggenlijnen, lunchwraps en nog veel meer. Lees hier alles over onze samenwerking met de afvalverwerker.

Vanhulley + het NNO

Op de foto zie je Ingeborg Walinga, oud-algemeen directeur van het NNO met de nieuwste aanwinst in ons assortiment: de messenger bag.