Amy in de schoolbanken
Haar verhaal na Vanhulley (2): Amy in de schoolbanken

In deze serie blogs delen we verhalen van de vrouwen van Vanhulley. Voor deze tweede blog zochten we Amy op en spraken we met haar over haar tijd bij Vanhulley, haar baan en studie-ambities.

Haar tijd bij Vanhulley

In 2015 is Amy gestart met het traject bij Vanhulley. Ze woonde toen al een paar jaar met haar man en twee kinderen in Groningen. Ze heeft een tijdje in de schoonmaak gewerkt maar na de geboorte van haar tweede zoon kwam ze thuis te zitten. Via een kennis hoorde ze over Vanhulley, werd nieuwsgierig naar wat we precies doen en kwam tijdens een van onze open dagen kennismaken.

Amy vertelde dat haar moeder haar vroeger heeft leren naaien, waardoor ze al veel interesse had in het werk dat we doen in het atelier. Ook de opleiding die ze via Vanhulley zou gaan volgen sprak haar erg aan. “Vanhulley heeft mij de kans gegeven dat iemand van mijn leeftijd (ik was toen 40) gewoon weer naar school mocht gaan en kon leren. Want dat wilde ik heel graag. Alleen ik dacht: ‘ik ben er een beetje te oud voor’. En, de opleiding kon ik zelf niet betalen. Vanhulley heeft mij de kans gegeven om weer te mogen leren.” Aldus Amy. Het mbo niveau 1 diploma haalde ze met vlag en wimpel. Zie je, je bent nooit te oud om te leren!

Jolijn zei over Amy: “Gewoon altijd vriendelijk, een moederfiguur voor iedereen. Echt een spreekwoordelijke Haarlemmerolie (een wondermiddel). En dan uit Afrika, een soort Sengalese-olie.
Amy heeft altijd contact gehouden met ons. Op de verjaardag van Vanhulley op 1 november probeert ze altijd langs te komen met iets lekkers of een bloemetje.” Ook heeft ze meegewerkt aan een fotoshoot met Ewoud Rooks, waarvan de prachtige beelden op de website, in het atelier en in al het drukwerk terug te zien zijn.

Aan de slag bij Hamertje Tik & De Nieuwe Zorg Thuis

Ze vertelde dat ze maarliefst twee betaalde banen heeft! Een bij Hamertje Tik (een buitenschoolse opvang) werkt, waarbij ze zich zowel met de voorschoolse als de naschoolse opvang bezighoudt. Zo brengt en haalt ze kinderen van en naar school en eten ze tussen de middag samen een broodje, wat ze erg leuk vindt om te doen. Daarnaast werkt ze sinds januari in de thuiszorg bij DNZT waarbij ze ouderen helpt met het huishouden en koffie met ze drinkt. Ook een heel fijne werkplek!

Eerder schreven we al dat ze de entree-opleiding goed had afgerond. En, sterker nog, in 2017 klom ze verder die studieladder op waardoor ze in 2018 het diploma op mbo niveau 2 behaalde! Ze wil graag nog een stap verder, naar niveau 3. Dan kan ze naast het werk een dag per week naar school. “Met dat diploma kan ik klassenassistent worden, dat lijkt me ook echt heel leuk!” We zien Amy al helemaal in die rol voor ons.

Benieuwd naar meer verhalen? We zoeken regelmatig een oud-trajectdeelneemster bij Vanhulley op, en vragen haar het (over)hemd van het lijf. Het gehele overzicht kan je hier vinden.

Bekijk ook

Vanhulley Het traject
Het Vanhulley-traject

Ons traject bestaat uit twee onderdelen: leren en werken. Je gaat leren en een studie volgt en werkervaring opdoet in ons naaiatelier.

Vanhulley Proefdraaien
Proefdraaien

Wil je graag een keertje komen kijken om te zien of Vanhulley iets voor jou is? Dat kan! Je bent altijd welkom om te proefdraaien