Meester Coupeur Dorothy
Haar verhaal na Vanhulley (3): Meester Coupeur Dorothy

In deze serie blogs delen we verhalen van de vrouwen van Vanhulley. Voor deze derde blog spraken we met Dorothy, onder andere over haar tijd bij Vanhulley, haar meesteropleiding coupeur en uplifting others.

Hoi Dorothy! Vertel, wie ben je?

Hi Laura! Ik ben Dorothy, ik woon in Groningen met mijn dochter en ik ben kledingontwerper. Ik vind het heel leuk om weer eens bij Vanhulley te zijn, dat is al wel weer even geleden.

Altijd welkom! Daarover gesproken, wat vond je van jouw tijd hier?

Ik deed mee aan het traject bij Vanhulley in schooljaar 2016/2017. Toen was ik bij jullie voor één doel: om te kunnen leren. Ik wilde met mijn handen leren werken. Ik was onwijs benieuwd naar wat jullie deden met al die stoffen. En ook nieuwsgierig, hoe heeft Jolijn ooit kunnen bedenken om van een overhemd een boxershort te maken? Hoe komt zo’n idee tot stand? Hoe heeft ze dit bedrijf opgestart? Ik dacht echt, als zij dat kan dan kan ik het ook. Je hoeft niet direct groot te denken, dat kan ook in kleine stapjes. Je kunt prima beginnen waar je nu staat.

Ik heb bij Vanhulley veel inspiratie opgedaan, het bedrijf heeft me geïnspireerd om te gaan dromen. Dat heb ik echt geleerd in mijn tijd bij jullie. Durven dromen, en dan vervolgens steeds wat groter gaan dromen. Hier heb ik de tijd gekregen om voor mezelf uit te vinden wie ik ben. Vanhulley heeft voor mij een basis gelegd voor wat ik wil doen. Ik wilde met mijn handen bezig, de sewing machine is the way to go. No one is separating me from my sewing machine now, and so here I am.

Wauw! The sky is the limit, zeg maar. Kan je meer vertellen over je dromen en hoe je ze aan het bereiken bent?

Eerst heb ik de opleiding via Vanhulley gevolgd, dat was mbo niveau 1. Toen niveau twee gedaan aan het Friesland college, dat was Maatkleding. Daarna een opleiding in Amsterdam gevolgd, een gespecialiseerde opleiding: Meesteropleiding Coupeur. Dat is echt een topopleiding! Daar heb ik zó veel naaitechnieken geleerd. Echt iets voor perfectionisten, dus dat was ideaal voor mij!

Nu zou graag met het Friesland College samen gaan werken en een eigen atelier beginnen in Drachten. Maar daar moet ik ook realistisch in zijn. Misschien eerst ander werk en daarnaast mijn atelier opstarten. Al heb ik al een plekje gevonden en heb ik supergoed contact met de docenten van het Friesland College daar, dus was het voor mij een logische stap om in Drachten aan de slag te gaan.

Klinkt goed! Wat voor kleding wil je gaan maken?

In mijn eigen atelier ga ik jurken en rokken, vooral cirkelrokken, maken. In principe kan ik alles maken, maar dit vind ik het leukst om te doen. Het liefst maak ik kleding voor plus size vrouwen. Ik merk namelijk dat veel kledingmerken dat lijken te vergeten, de grotere maten. Daar gaat mijn voorkeur naar uit, om voor die groep ook mooie kleding te maken.

Een heel mooi streven! Werk aan de winkel, dus. Ga je dat in je eentje doen?

Het lijkt mij heel fijn om samen te werken met vrouwen uit het asielzoekerscentrum in Drachten. Want ik wil ook heel graag vrouwen helpen. Die kans heb ik ook gekregen, dus ik wil graag iets terugdoen. Misschien kan ik naaiworkshops geven of andere activiteiten met ze ondernemen. Uplifting other women, you know.

Ik zou ook graag bij Activity International willen helpen of in een bejaardentehuis, met oma’s breien en met de naaimachine aan de slag. Lijkt me heel leuk om workshops te organiseren en daar iemand blij mee kunnen maken. Een lifetime skill geven. If I can do it, everyone can do it. Trust me.

Sneak a peek

Voor een sneak peek van haar kleding kan je terecht op de Facebookpagina van Dorothy, waar je onder andere de mooie jurk van hierboven kunt spotten. Interesse in haar kleding? Of, zie jij, of iemand die je kent, een naaiworkshop van Dorothy wel zitten? Neem dan vooral contact met haar op via Facebook of via 06-84 26 84 17.

Benieuwd naar meer verhalen? We zoeken regelmatig een oud-trajectdeelneemster bij Vanhulley op, en vragen haar het (over)hemd van het lijf. Het gehele overzicht kan je hier vinden.

Bekijk ook

Vanhulley Het traject
Het Vanhulley-traject

Ons traject bestaat uit twee onderdelen: leren en werken. Je gaat leren en een studie volgt en werkervaring opdoet in ons naaiatelier.

Vanhulley Proefdraaien
Proefdraaien

Wil je graag een keertje komen kijken om te zien of Vanhulley iets voor jou is? Dat kan! Je bent altijd welkom om te proefdraaien