Boos! Hoe Anneke mij op de barricade kreeg….
11 oktober 2021
CityDeal Impact Ondernemen WW vrijwilligerswerk UWV
Vrijwilligerswerk doen vanuit de WW is nu mogelijk

Ergens vorig jaar, midden in corona-tijd, meldde zich Anneke (werkelijke naam bij de redactie bekend ;-), dat klinkt interessant, toch?). Baan kwijt, alleen thuis, en dolblij dat ze zich onder de mensen kon begeven in ons atelier, waar de mondkapjesvraag de pan uit rees. Net als vele anderen voelde ze zich thuis bij ons, had het idee een bijdrage te leveren, zowel aan de aanpak van de corona-crisis als aan Vanhulley, social enterprise sinds 2012. Voor de volledigheid meldde ze dit zoals het hoort bij het UWV. Die wees haar aanvraag af, want “Vanhulley is een BV en geen Stichting met ANBI-status”. Op straffe van korting op haar uitkering is zij, letterlijk met tranen in de ogen, weer naar huis gegaan. Om daar, in haar eentje, sollicitatiebrieven te gaan schrijven in een tijd dat alles plat lag.

Lees verder op agendastad.nl

Persbericht: 'Vrijwilligerswerk met behoud van WW in meer gevallen mogelijk.'

Lang verhaal kort: het is gelukt! Vrijwilligerswerk met behoud van WW is nu mogelijk. En niet alleen voor de blauwe paraplu en Vanhulley, maar voor ALLE sociaal ondernemers die niet primair voor winstmaximalisatie gaan, maar die juist die andere waarde zien die we creëren door wat we doen.

‘Vrijwilligerswerk met behoud van WW uitkering ook mogelijk bij organisaties zonder winstoogmerk, waaronder diverse sociale ondernemingen. Niet de rechtsvorm van de instelling is bepalend, maar de vraag of er sprake is van winstoogmerk.’

Lees hier het hele persbericht
CityDeal Impact Ondernemen WW vrijwilligerswerk UWV