Vanhulley ❤ United Kitchen: kom eten op 26 mei!

door Jolijn Creutzberg, founder

Sinds een paar maanden coach ik via VentureLab de sociale onderneming United Kitchen, en wat is dat elke keer weer een feest. UK (zoals dat dan voor de intimi heet) organiseert elke maand een 'multicultureel' diner in de binnenstad. Vrouwen met een migratie-achtergrond (ziedaar de natuurlijke *click* met Vanhulley ?) bereiden op die avond een superlekker driegangendiner, met uiteraard gerechten uit hun thuisland. Drie gangen uit drie verschillende landen, en dat voor slechts 15 Euro....! Lekker eten dus met een mooie missie, want de ontmoeting tussen culturen staat centraal. De baten uit de diners worden gebruikt om de vrouwen een handvat te bieden bij hun zoektocht naar een plek in de samenleving.

United Kitchen (ze waren trouwens ook aanwezig bij de Onthulley!) wordt helemaal gerund door studenten, die dit in hun vrije tijd naast hun studie doen. Het is een van de vele projecten van de internationale organisatie Enactus, die in studentensteden over de hele wereld sociaal ondernemen bij studenten stimuleert. Het is een prachtige organisatie, waar ik altijd heel blij van word, en waarin ik bevestigd zie dat deze generatie jongeren het kompas in de goede richting heeft staan. Jaarlijks mag ik aanschuiven als jurylid bij de landelijke competitie, en dat is ook elke keer weer een van positiviteit zinderende happening. Neem maar eens een kijkje op www.enactus.nl.

Terug naar Groningen, en onze gastvrijheid als het gaat om nieuwkomers. Terug naar United Kitchen, die dat geweldig uitdraagt. Aanstaande zondag 26 mei is het eerstvolgende diner, en als je enigszins kan, schrijf je dan meteen in: 18:00 uur, Eeterie de Globe. Het menu is inmiddels bekend: wat dacht je van Georgische kippensoep, Azerbeidjaanse stoofpot met aubergine en kip, en tenslotte  Armeens bladerdeeggebak toe....: meteen reserveren, lijkt me: unitedkitchen.nl/reserveren.

Als 'kers op de toet' krijg je als lezer van deze blog het eerste drankje gratis. Vermeld bij je reservering dat je via Vanhulley bent gekomen, dan komt het helemaal in orde. Doen dus, dan ondersteun je dit prachtige initiatief van deze studenten, die een mooie bijdrage leveren aan hun studentenstad, en doe je ook nog eens iets moois voor de vrouwen die graag stappen willen maken.

Deel dit bericht

Kopiëer de link, of stuur het bericht rechtstreeks via e-mail of WhatsApp.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van al het nieuws over ons!

Lieve Vanhulleybezoeker, in verband met de (onwijze hoeveelheden) mondkapjes die we dagelijks met veel liefde produceren, hebben we besloten de productie van boxershorts tijdelijk stop te zetten! Wil je op de hoogte blijven wanneer we de productie weer oppakken, schrijf je dan in voor nieuwsbrief , dan weet je het als eerste! Veel liefs, en blijf gezond! <3