VANHULLEY + GRONINGSE SCHOOLVERENIGING (GSV)
De luizenzakken van de vertrekkende brugpiepers hergebruiken voor de nieuwe kleuters!

Voorheen gingen de oude luizenzakken gewoon de prullenbakken in, noemt Milena, vakleerkracht Engels hier in Groningen. Maar nu kunnen we de luizenzakken van de leerlingen die uitvliegen naar de middelbare school recyclen voor de luizenzakken van de nieuwe kleuters van groep 1. De ritsen en banden van onze oude luizenzakken zijn namelijk verwerkt in de nieuwe.

En hoe is de samenwerking dan tot stand gekomen?

GSV heeft een paar keer eerder samengewerkt met Vanhulley. Vanhulley heeft vaker voor GSV het kerstpakket gemaakt en ook kleine cadeaus verzorgt voor de Dag van de Leraar. Milena zelf zit in de duurzaamheidscommissie en een van de doelen vanuit deze commissie was om de plastic luizenzakken van school (die in China zijn gemaakt) te vervangen met duurzame luizenzakken, en het liefst ook nog lokaal.

En dat is gelukt!

Want de schoolgangen van GSV zien er veel vrolijker uit volgens Milena. Daarom zegt zij over samenwerken met Vanhulley: 'Doen!!!! Wij zijn erg tevreden en gaan zeker nog eens samenwerken met jullie als het aan ons ligt.'

Haar verhaal na Vanhulley

Vanhulley Ahrend Gispen tassen upcycling
Vanhulley + Ahrend & Gispen

“De Vanhulley-manier past bij onze circulaire visie en het is ook nog eens een mooie manier om onze gezamenlijke maatschappelijke missie te ondersteunen”.