Vanhulley + Het Drentse Landschap
Vanhulley Het Drentse Landschap case

Even voorstellen

Stichting het Drentse Landschap is een trust organisatie die zich inzet voor het behouden en beschermen van de natuur en het (culturele) erfgoed in Drenthe. De stichting heeft de zorg over meer dan 9.000 hectare natuur, vele gebouwen en monumenten.

Aanleiding van deze samenwerking

Het Drentse Landschap heeft een tijdje geleden de werknemers voorzien van nieuwe werkkleding. Het bedrijf Delftechniek levert de nieuwe werkkleding en staat daarnaast in nauw contact met Vanhulley. Na de levering van de nieuwe werkkleding bleef Het Drentse Landschap met een partij oude werkkleding zitten. Het doel van Het Drentse Landschap was (en is) om deze kleding circulair te maken. Delftechniek werkte al samen met Vanhulley en zodoende werden de eerste lijntjes voor de samenwerking uitgezet.

Het circulair maken van de werkkleding is de eerste reden geweest voor het contact met Vanhulley. Maar dat was niet de enige reden voor onze fijne samenwerking: De achtergrond van Vanhulley voor het verbeteren van de draagkracht van vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt, maar zeker ook het hergebruiken van onze oude kleding is voor ons belangrijk” – Aly Loes Vellema, marketing professional, Het Drentse Landschap.

Het resultaat

Vanhulley en Het Drentse Landschap zoeken samen naar een mooi alternatief voor de oude werkkleding. We hebben speciaal voor Het Drentse Landschap een lijn van producten ontworpen, uiteraard helemaal in hun stijl. De combinatie van het duurzaam hergebruiken van oude werkkleding, mooie (nieuwe) producten en het bijdragen aan een sociale onderneming is Een win-win situatie!” Er zijn mooie artikelen uit de samenwerking gerold, waaronder een laptophoes, lunchwraps en zadelhoezen!

“Vanhulley heeft toegankelijke medewerkers die meedenken en erg enthousiast zijn. Er heerst een fijne sfeer.” – Vellema Het tofste is natuurlijk dat we samen tot een mooie oplossing voor de oude werkkleding gekomen zijn.

Vanhulley Het Drentse Landschap case

"De artikelen die Vanhulley van onze oude werkkleding maakt zijn bedoeld voor onze beschermers (donateurs), voor de verkoop in onze webwinkel en wellicht later als relatie- of personeelsgeschenk. Mijn persoonlijke favoriet is de laptophoes." – Vellema

Bekijk ook

Vanhulley + FC Groningen

Met spoed moest de hoofdsponsor van het shirt van FC Groningen gehaald worden. Dat regelden onze vrouwen in een handomdraai!

Vanhulley BAM case
Vanhulley + BAM Bouw en Vastgoed Nederland

Werkkleding weggooien? Nee! Ook voor de BAM zijn we flink aan de slag gegaan, met mooie sporttassen, totabags en lunchwraps als resultaat.