Kookstoven - Soroptimaatjes
1 februari 2023

De Soroptimisten waren zo enthousiast over onze kookstoven dat wij in samenwerking kookstoven voor de Soroptimisten maken die zij zelf gaan verkopen op hun website!

Je kent het wel! Je komt hongerig thuis en je moet ook nog eten koken. Of je vrienden zijn er al en jij staat aldoor ongezellig in de keuken. Met een kookstoof maak je koken weer ontspannen, doordat je er letterlijk geen omkijken naar hebt! Je zet een pan in de kookstoof, zodat je eten hierin kan verder garen en jij hebt nu alle tijd voor jezelf, voor je familie en vrienden. Zorgeloos eten maken zonder dat het aanbrandt en zonder dat je gas verbruikt! Lekker, gezond en duurzaam. Pak uit met Smaak!

Maar wat is een kookstoof nou eigenlijk?

Een Kookstoof wordt ook wel een ecostoof genoemd. Het is vergelijkbaar met slow cooking maar dan zonder gebruik van stroom of gas. Het is super simpel! Doe de ingrediënten in een pan, breng het aan de kook en zet de pan met eten in de kookstoof. In de isolerende kookstoof blijft het eten gedurende lange tijd heet zodat het gaar wordt, zonder dat het aan kan branden! En ook nog eens duurzaam ook!

Wie zijn de Soroptimisten?

De Unie van Soroptimistclubs in het Koninkrijk de Nederlanden en in Suriname is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie en NGO Soroptimist Internationaal (SI). Deze organisatie met 72.000 leden in 120 landen, zet zich via acties, belangenbehartiging en bewustwording in voor ondersteuning van vrouwen. In Nederland bestaat de organisatie, opgericht in 1928, uit 3200 leden en 101 lokale clubs. Soroptimisten willen wereldwijd de levensomstandigheden en de status van vrouwen en meisjes verbeteren door middel van onderwijs en economische en politieke bekrachtiging. Het thema van 2011-2030 luidt dan ook: ‘Empowerment of Women through Education en Leadership ‘. Zij zetten hun kennis en vaardigheden in om zowel lokaal als wereldwijd de positie van vrouwen en meisjes te verbeteren, zodat zij in staat zijn een bijdrage te leveren aan de samenleving.    

Club Groningen-Oost heeft besloten het naaiatelier Vanhulley tot haar meerjarig (lustrum) project te maken. Zij gaan in samenwerking met Soroptimistclub Groningen-West met het Soropti Maatjesproject deze onderneming ondersteunen.

Wat kunnen de Soroptimisten voor Vanhulley betekenen?

 1.     Geld inzamelen voor een gebruiksvoorwerp (bijvoorbeeld een naaimachine).

 2.     Het starten van een Maatjesproject met de naaisters.

 3.     Een Vanhulley product bedenken.

"Wij vinden het erg mooi om te zien dat Vanhulley concreet werkt aan de verbetering van de positie van de vrouwen. Vanhulley heeft duurzaamheid hoog in het vaandel, omdat het producten maakt van geredde stoffen. Vanhulley is een lokale onderneming"

Wat houdt de Soroptimaatjesproject in?

Samen met Soroptimistclub Groningen-West en Jolijn Creuzberg hebben zij een programma samengesteld: het Soroptimaatjesproject. Soroptimaatjes is een verplicht onderdeel van het opleidingsprogramma voor de vrouwen in het atelier. In totaal hebben 16 Soroptimisten van club Oost en West zich aan dit project verbonden. In koppels van 4 (2 Soroptimisten met 2 vrouwen uit het naaiatelier) worden bijeenkomsten/activiteiten georganiseerd met als doel om Groningen/Groningers en hun leefomgeving beter te leren kennen, bijvoorbeeld door een rondwandeling door de stad, bezoek aan Forum (bibliotheek), bezoek aan een Buurthuis (WIJ-team), pannenkoeken bakken bij een maatje thuis, een tochtje met de trein en spelletjes doen thuis. De gezamenlijke bijeenkomsten zijn een rondvaarttocht, een dagtocht naar Schiermonnikoog en een Sinterklaasviering.        

Activiteiten voor de koppels:

 • Rondwandeling door de stad
 • Bezoek aan een buurthuis
 • Bezoek aan (de bibliotheek) het Forum
 • Bakken van pannenkoeken thuis
 • Bollen poten/kruidenpotten op het balkon
 • Tochtje met de trein
 • Bezoek aan een buurtcentrum/het WIJ-team
 • Bowlen
 • Spelletjes doen bij een maatje thuis

Mocht jij ook een kookstoof willen hebben, dan kun je het bestellen via hun website.

Klantcase + SOLAR SEDUM

“Het contact is zeer fijn en snel, Vanhulley luistert ook echt naar je wensen. Daarnaast is de kwaliteit van de producten écht heel goed.”

Vanhulley Ahrend Gispen tassen upcycling
Vanhulley + Ahrend & Gispen

“De Vanhulley-manier past bij onze circulaire visie en het is ook nog eens een mooie manier om onze gezamenlijke maatschappelijke missie te ondersteunen”.