Mondkapjes-drieluik
22 april 2020
Vanhulley mondkapjes
Zo heb je een mening over mondkapjes..

en zo blijkt ineens dat eigenlijk iedereen over elkaar heen buitelt, al dan niet Nature en The Lancet aanhalend, met de voors en tegens van het gebruik van stoffen versies. Ik kan t straks toevoegen aan m'n cv, wie had gedacht dat ik ooit nog CFO zou worden? Chief Facemasks Officer in dit geval dan dus....

Even resumeren:

blog #1: nee we maken geen mondkapjes, blog #2 oké doen we wel, maar niet voor de zorg, en dan vandaag blog #3 oké en nu zelfs ook voor de zorg. Dat klinkt niet echt lekker principieel, hè?! Dus hier volgt een geheel verantwoorde en gefundeerde uitleg. Vorige week werden we gebeld door ons eigen UMCG hier in Groningen. Zij zaten met een lading FFP2-mondkapjes uit China, waarvan het elastiek losliet. Niet veilig dus. En wat Vanhulley altijd al goed kan, en helemaal in de duurzaamheidsstrategie van het UMCG past: niet weggooien, maar ‘upcyclen’. En dus voorzien wij zo’n 6.000 mondkapjes van beter (en beter bevestigd) elastiek.

Vanhulley mondkapjes

UMCG

Nu hebben we al een bijzondere band met het UMCG, want zij waren onze eerste opdrachtgever toen we naast boxershorts ook andere items gingen produceren, en dan vooral gemaakt van bedrijfskleding. Dat we hen nu kunnen bijstaan op een manier die helemaal in lijn met ons gedeelde streven zo min mogelijk materiaal weg te gooien is mooi. En het voelt toch ook een beetje 1-0 inderdaad, met een knipoog naar China. Support your locals, en dan beide kanten uit!

Meehelpen? Heel graag! ❤

Woon je in -omgeving- Groningen en heb je zin om een dag(deel) mee te werken? We kunnen je hulp heel goed gebruiken, want veel van onze vrouwen zitten met de kinderen thuis. Geef je op via deze link, en we zorgen voor heerlijke uren ‘betekenisvolle’ afleiding! En deel, deel, deel! Dank je wel!

– Jolijn